Prva presuda gradonačelniku jer je grad doveo do bankrotstva!

Izvor: Press, 11.Jun.2013, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva presuda gradonačelniku jer je grad doveo do bankrotstva!

Đurek je tako postao prvi gradonačelnik u Hrvatskoj koji je osuđen jer je svojim delima doveo grad do bankrota.

Bivši gradonačelnik Đurek se nije pojavio na objavi presude, gde mu je sudija Tanja Pavelin Borzić izrekla kaznu od tri godine zatvora, te obavezu da Gradu Zlataru vrati 23,7 milijuna kuna (3,2 miliona evra), za koliko je prema optužnici svojim delima oštetio Zlatar tokom četiri godine gradonačelnikovanja. Uz to, Đurek mora da plati i 3.000 kuna sudskih troškova.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Press << /> Podsetimo, Đurek i još sedam osoba uhapšeno je krajem 2009. godine.
USKOK je teretio Đureka da je od marta 2005. do 27. maja 2009. godine, kao gradonačelnik Zlatara, prekomerno zadužio Grad, podižući više kredita u poslovnim bankama, a sve kako bi tim novcem asfaltirao ceste u gradu, finansirao građevinske radove, sagradio pešačke staze - iako je znao da u gradskom proračunu nije obezbeđen novac za te radove kao ni za povrat kredita. Osim toga povrat kredita jamčio je celokupnom gradskom imovinom, što je na kraju dovelo do bankrota Grada jer su mu bili blokirani računi i imovina, piše Večernji list.

U svojoj odbrani Đurek je negirao krivicu, ustvrdivši da je sve što je radio, radio za dobrobit grada.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.