UN traži od BiH: Izvinjenje i odšteta za žrtve ratnog silovanja

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Avg.2019, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UN traži od BiH: Izvinjenje i odšteta za žrtve ratnog silovanja

Komitet protiv torture Ujedinjenih nacija donio je odluku prema kojoj Bosna i Hercegovina treba da plati naknadu i da osigura javno izvinjenje žrtvama ratnog seksualnog nasilja.  Odluka pred Komitetom protiv torture Ujedinjenih nacija (UN) u kojoj se odlučivalo o predstavci žrtve ratnog seksualnog nasilja donesena je prvi put protiv Bosne i Hercegovine. Žalba žene iz Bosne i Hercegovine koju je u ratu 1993. godine silovao vojnik bosanskih Srba mogla bi da služi kao presedan,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

KOMITET UN DONEO PO PRVI PUT OVAKVU ODLUKU U BIH: Država da isplati štetu ženi zbog seksualnog nasilja u ratu, obezbedi potrebnu pomoć i izvini se!

Izvor: Kurir, 29.Avg.2019

UN Komitet protiv torture doneo je odluku kojom je Bosni i Hercegovini naloženo da isplate naknadu štete jednoj preživeloj ženskoj osobi ratnog seksualnog nasilja u BiH, objavila je na svom Fejsbuk profilu nevladina organizacije TRIAL Internešnel BiH.  

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.