Protest opozicije, uhapšeni Udaljcov i Jašin

Izvor: Studio B, 15.Dec.2012, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest opozicije, uhapšeni Udaljcov i Jašin

Protest ruske opozicije, koji je Kremlj zabranio, počeo je u Moskvi, a dvojica opozicionara, Sergej Udaljcov i Ilja Jašin, uhapšeni su tokom mitinga.

Više stotina ljudi okupilo se na demonstracijama protiv režima predsednika Vladimira Putina na trgu Ljubljanka, na kome se nalazi sedište bezbednosnih službi, uprkos temperaturi od minus 15 stepeni. Skup obezbeđuje veliki broj policajaca.  

Opozicija >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << tim protestom obeležava prvu godišnjicu prih demonstracija protiv Putinovog režima.  

Poziv na protest uputio je Savet za koordinaciju opozicije, koji predvodi Aleksej Navalni.  

Ruske vlasti juče su saopštile da pokreću novu istragu protiv Navalnija, optuženog za pranje novca i prevaru vrednu 55 miliona rubalja (1,3 miliona dolara). 

Navalni (36) je u julu optužen za krađu, pošto je navodno organizovao plan da ukrade oko 500.000 dolara od jedne državne kompanije za drvnu građu. On je porekao tu optužbu.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počeo protest ruske opozicije, uhapšeni Udaljcov, Jašin i Navalni

Izvor: Blic, 15.Dec.2012

Protest ruske opozicije, koji je Kremlj zabranio, počeo je danas u Moskvi, a trojica opozicionara, Sergej Udaljcov, Ilja Jašin i Aleksej Navalni uhapšeni su tokom mitinga..."To je tradicija, ni malo originalan tvit, pred policijskim kordonom. Izvukli su me iz gomile, to je potpuno apsurdno", naveo...

Nastavak na Blic...

Marš opozicije u Moskvi nije uspeo

Izvor: Vostok.rs, 15.Dec.2012

15.12.2012. -..Pokušaji opozicije da u centru Moskve organizuje nedozvoljenu akciju protesta nije uspeo. Uprkos prognozama opozicionara na Lubjanskom trgu se okupilo svega nekoliko stotina ljudi. Pritom je, po podacima policije glavnog grada, od oko 700 ljudi, koji su došli ispred Solovjeckog kamena,...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.