Pronađena tela američkih mornara nestalih nakon sudara razarača i trgovačkog broda

Izvor: BKTV News, 18.Jun.2017, 08:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađena tela američkih mornara nestalih nakon sudara razarača i trgovačkog broda

Američka mornarica saopštila je da je pronašla tela nekoliko američkih mornara, koji su nestali nakon sudara američkog razarača "Ju es es Ficdžerald" i filipinskog trgovačkog broda.

Nesreća se dogodila 56 nautičkih milja jugozapadno od grada Jokosuka u Japanu, a tela su pronađena u potopljeom delu broda,  saopštila je američka mornarica.

U sudaru je nestalo sedam mornara, ali se u saopštenju ne precizira koliko je tela pronađeno. To nije potvrdio ni viceadmiral >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Džozef Okojn koji je na konferenciji za novinare rekao da je je brod skoro potonuo posle sudara u kojem je značajno oštećen.

"Tela nestalih mornara pronađena su jutros kada su spasilačke ekipe pristupile prostorijama koje su oštećene u sudaru", saopštila je prethodno Američka sedma flota, prenosi Rojters.

Tela mornara prebačena su u bolnicu američke mornarice gde će biti identifikovana.

U međuvremenu je pokrenuta istraga o uzroku nesreće, a kako saopštava japanska obalska straža u toku je ispitivanje članova posade filipinskog broda.

Troje povređenih je medicinski zbrinuto, a među njima je i jedan od kapetana razarača koji je helikopterom prebačen u mornaričku bolnicu u bazi Jokusuka.

Druga dvojica povređenih su prebačeni u lokalnu bolnicu sa posekotinama i modricama.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.