Pronađena olupina verovatno pripada nestalom boingu

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Jul.2015, 09:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađena olupina verovatno pripada nestalom boingu

Vrlo je verovatno da deo olupine pronađene u Indijskom okeanu, blizu ostrva Reunion, pripadaju nestalom malezijskom avionu, na letu MH370, potvrdio je dasnas direktor australijskog Zavoda za bezbednsot saobarćaja i šef tima za pretraživanje Martin Dolan.

On je rekao za Bi-Bi-Ci, da se operacija nastavlja na pravom mestu, u južnom delu okeana i dodao da će pronađeni deo krila biti danas poslat u Francusku na analizu.

Avion Malezija erlajnsa boing 777, koji je leteo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << od Kuala Lupura za Peking, nestao je u martu 2014. godine. U njemu je bilo 239 putnika i članova posade.

Vazduhoplovni stručnjaci, koji su proučavali slike pronađenih olupina, kažu da liči na zakrilac - pokretni deo krila boinga 777.

"Ne postoji nijedan drugi slučaj u kojem je izgublejn zakrilac sa boinga 777", kazao je Dolan.

Francuski mediji navode da će pronađeni deo biti ispitan naredne sedmice.

Dopisnik Bi-Bi-Cija iz Tuluza navodi da francusko vazduhoplovstvo ima ogroman hangar, opremljen za skladištenje i proučavanje olupina, gde su analize radili i za Er Fransov avion, koji se 2009. godine, srušio ne letu iz Brazila za Pariz.

Olupina bi mogla imati podatke u vodu oznake sa serijskim brojem, koja bi ga direktno mogla povezati sa MH370. Čak iako ne postoji oznaka, trebalo bi da ima žig proizvođača.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.