EKSPERTI SVE SIGURNIJI Pronađena olupina verovatno pripada nestalom boingu

Izvor: Blic, 31.Jul.2015, 09:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EKSPERTI SVE SIGURNIJI Pronađena olupina verovatno pripada nestalom boingu

Vrlo je verovatno da deo olupine pronađene u Indijskom okeanu, blizu ostrva Reunion, pripadaju nestalom malezijskom avionu, na letu MH370, potvrdio je danas direktor australijskog Zavoda za bezbednost saobarćaja i šef tima za pretraživanje Martin Dolan.

On je rekao za Bi-Bi-Si, da se operacija nastavlja na pravom mestu, u južnom delu okeana i dodao da će pronađeni deo krila biti danas poslat u Francusku na analizu.

Avion Malezija erlajnsa boing 777, koji je leteo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od Kuala Lupura za Peking, nestao je u martu 2014. godine. U njemu je bilo 239 putnika i članova posade.

Vazduhoplovni stručnjaci, koji su proučavali slike pronađenih olupina, kažu da liči na zakrilac - pokretni deo krila boinga 777.

"Ne postoji nijedan drugi slučaj u kojem je izgublejn zakrilac sa boinga 777", kazao je Dolan.

Francuski mediji navode da će pronađeni deo biti ispitan naredne sedmice.

Dopisnik Bi-Bi-Cija iz Tuluza navodi da francusko vazduhoplovstvo ima ogroman hangar, opremljen za skladištenje i proučavanje olupina, gde su analize radili i za Er Fransov avion, koji se 2009. godine, srušio ne letu iz Brazila za Pariz.

Olupina bi mogla imati podatke u vidu oznake sa serijskim brojem, koja bi ga direktno mogla povezati sa MH370. Čak iako ne postoji oznaka, trebalo bi da ima žig proizvođača.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Pronađena olupina verovatno pripada nestalom boingu

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Jul.2015

Vrlo je verovatno da deo olupine pronađene u Indijskom okeanu, blizu ostrva Reunion, pripadaju nestalom malezijskom avionu, na letu MH370, potvrdio je dasnas direktor australijskog Zavoda za bezbednsot saobarćaja i šef tima za pretraživanje Martin Dolan...On je rekao za Bi-Bi-Ci, da se operacija...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.