Proključalo u Nagorno-Karabahu, krenuli i tenkovi

Izvor: Mondo, 09.Dec.2015, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proključalo u Nagorno-Karabahu, krenuli i tenkovi

Azerbejdžanska vojska koristila je danas tenkove u napadu na pobunjenike u Nagorno-Karabahu, prvi put od sklapanja primirja pre 20 godina.

Foto: www.rferl.org

"Azerbejdžan je prvi put od potpisivanja primirja 1994. godine, koristio tenkove na prvoj liniji fronta", saopštilo je Ministarstvo odbrane tog regiona i dodalo je na Nagorno-Karabah ispaljeno oko 1.500 raketa i granata.

"Jedan naš vojnik je poginuo u tom napadu", saopštile su pobunjeničke vlasti >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i dodale da je jedan njihov vojnik poginuo u tom sukobu.

Azerbejdžanske vlasti nisu pomenule upotrebu tenkova i oklopnih vozila već su zapretile da će "uništiti" položaje pobunjenika.

Jermenija i Azerbejdžan se decenijama bore oko Nagorno-Karabaha, oblasti s većinskim jermenskim stanovništvom koja je tokom sovjetske ere pripojena Azerbejdžanu.

U poslednje vreme intenzivirani su sukobi dve strane koje se međusobno optužuju za napade i u kojima je prošle godine poginulo nekoliko desetina ljudi.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.