Pristalice proslavile rođendan Fikreta Abdića ispred zatvora

Izvor: Blic, 26.Sep.2010, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pristalice proslavile rođendan Fikreta Abdića ispred zatvora

Više od tri hiljade pristalica Fikreta Abdića, osuđenog za ratne zločine u Cazinskoj krajini, okupilo se danas ispred zatvora u Puli, gde on služi 15-godišnju zatvorsku kaznu, kako bi proslavilo njegov 71. rođendan.

Na već tradicionalno okupljanje njegove pristalice stigle su u konvoju od oko 40 autobusa i sto automobila i kombija iz svih krajeva Cazinske krajine, Velike Kladuše, ali i iz Slovenije i Austrije, prenose hrvatski mediji.

Na velikom transparentu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji su nosili, stajao je natpis "Na svetu ima puno vođa, ali samo je jedan Fikret Abdić Babo". Oni su na parkiralištu ispred pulskog zatvora pevali, između ostalog i "Oj Hrvati vi ste živa bića, vratite nam Fikreta Abdića" i "Oj narode ne gubite nadu biće Babo u starome gradu".

Abdića su u zatvoru posetili članovi njegove porodice, kao i članovi njegove stranke Demokratske narodne zajednice i članovi nevladinih organizacija.

"Babo se dobro oseća. Srećan je da smo se i ove godine okupili jer je ovo deseta godina kako je u zatvoru", rekla je njegova ćerka Elvira Abdić Jelenović.

"Babo ne priznaje presudu, ne oseća se zatvorenikom, pa tako ne želi koristiti ni pogodnosti koje može, poput slobodnih vikenda", dodala je ona, navodeći da njen otac nema primedbi na tretman u pulskom zatvoru u kojem se nalazi od 2007. godine.

Županijski sud u Karlovcu osudio je 2002. Fikreta Abdića na 20 godina zatvora zbog ratnog zločina u Cazinskoj krajini od 1993. do 1995. godine. Vrhovni sud Hrvatske tu je kaznu smanjio 2005. na 15 godina zatvora.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.