Princ Čarls u samoizolaciji posle pozitivnog testa na kovid

Izvor: VOA, 10.Feb.2022, 18:33

Princ Čarls u samoizolaciji posle pozitivnog testa na kovid

Bitanski princ Čarls testiran je pozitivno na Kovid 19 i nalazi se u samoizolaciji, saopšteno je u četvrtak iz njegovog kabineta. U poruci, objavljenoj na prinčevom zvaničnom Tviter nalogu, navodi se da je Čarls bio pozitivan u četvrtak ujutro i da je "duboko razočaran" što ne može da prisustvuje planiranom događaju u Vinčesteru, u Engleskoj.   Čarls, koji ima 73 godine, u sredu veče se sastao sa desetinama ljudi tokom velikog prijema u Britanskom muzeju u Londonu. Bio je u pratnji supruge Kamile i u bliskom kontaktu, između ostalih, i sa ministrom finansija Rišijem Sunakom. Iz Čarlsovog kabineta je potvrđeno da je britanski princ primio tri doze vakcine, mada nije poznato u kakvom je zdravstvenom stanju zbog infekcije koronavirusom. Čarls se nedavno susreo i sa kraljicom Elizabetom, koja međutim nema simptome, prenosi agencija Rojters pozivajući se na neimenovani izvor iz kraljevske rezidencije.  Čarls je već jednom bio zaražen koronavirusom, u martu 2020. godine, tokom prvog talasa pandemije. Tada je imao blage simtome, a sa suprugom Kamilom je bio u izolaciji u kraljevskoj rezidenciji u Škotskoj. Na koronavirus su ove nedelje bili pozitivni i španski kralj Felipe i danska kraljica Margret.  
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BRITANIJA U STRAHU DA LI JE KRALJICA DOBILA KORONU OD PRINCA ČARLSA: Bili u kontaktu 2 dana pre nego što je saznao da je pozitivan

Izvor: Kurir, 10.Feb.2022

Nakon što su zvaničnici kraljevske porodice potvrdili da je princ Čarls bio pozitivan na testu za koronu, javnost u Britaniji je zabrinuta da li je to dovelo u opasnost i kraljicu Elizabetu s obzirom na to da je bila u kontaktu sa sinom samo dva dana pre njegovog pozitivnog testa.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.