Izvor: RTS, 11.Apr.2021, 11:50

Princ Čarls odao poštu ocu: Bio je voljena i cenjena ličnost

Princ Čarls je, u prvoj izjavi nakon očeve smrti, rekao da je vojvoda od Edinburga, princ Filip, bio veoma voljena i cenjena ličnost.
Obrativši se ispred svoje seoske kuće u Gločesterširu, najstarije dete kraljice Elizabete Druge i princa Filipa, princ Čarls je rekao da se njegov otac u poslednjih 70 godina istakao u "najneverovatnijoj, posvećenoj službi kraljici, porodici, zemlji i čitavom Komonveltu".

"I kao što možete da zamislite, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << mojoj porodici i meni izuzetno nedostaje moj otac – bio je veoma voljen i cenjen, i bio bi duboko dirnut da može da vidi koliko ljudi ovde i širom sveta u Komonveltu deli naš gubitak i našu tugu. Zbog toga im je moja porodica duboko zahvalna", rekao je Čarls.
Pre obraćanja vratio se iz zamka Vindzor, gde je bio uz kraljicu nakon očeve smrti.
Čarls je posetio oca u februaru, tokom poslednjeg – i najdužeg – boravka u Bolnici kralja Edvarda Sedmog u Londonu.
Bakingemska palata saopštila je da će sahrana princa Filipa biti održana 17. aprila u dvorcu Vindzor, a prisustvovaće joj samo najuža porodica zbog epidemije. Sahrana će biti i zatvorena za javnost.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.