Prikupljaju se dokazi o nestanku generala HVO Vlade Šantića

Izvor: Press, 24.Avg.2013, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prikupljaju se dokazi o nestanku generala HVO Vlade Šantića

General Šantić nestao je u noći 8. marta 1995. godine iz hotela "Sedra", a prema medijskim navodima tada je bio u društvu s generalom Armije BiH Atifom Dudakovićem, s kojim je bio u stalnom sukobu. Od tada mu se gubi svaki trag, objavio je Dnevni Avaz.
Po navodima lista, tužilac Unsko-sanskog tužilaštva Husein Huzeirović je u četvrtak prisustvovao pronalaženju tragova zajedno s istražiocima FUP-a, kako bi pokušali da dođu do novih dokaza u ovom složenom predmetu na kojem rade čak tri tužioca.
Huzeirović je ranije tvrdio da se u slučaju generala Šantića ne radi o nestanku nego o ubistvu koje će biti rasvetljeno.
Nedugo nakon generalovog nestanka mešovita hrvatsko-bošnjačka komisija sprovela je istragu, a nova istraga pokrenuta je na inicijativu direktora FUP-a Dragana Lukača.
Pritom su u medijima procureli i iskazi bivših pripadnika Armije BiH iz istrage 1995. koji su u direktnu vezu doveli generala Dudakovića s nestankom i likvidacijom generala Šantića, piše Avaz.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Traže se dokazi o ubistvu generala HVO-a Vlade Šantića

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Avg.2013

MOSTAR - Forenzičari Uprave policije Federacije BiH (FUP) pokušali su da pronađi nove biološke tragove u hotelu "Sedra" kod Bihaća, koji bi trebalo da pomognu u rasvjetljavanju nestanka i najvjerovatnije ubistva generala Hrvatskog vijeća odbrane (HVO) Vlade Šantića u proljeće 1995. godine.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.