Izvor: RTS, 30.Jul.2021, 15:32

Prevrnuo se autobus u Nemačkoj, među 19 povređenih i putnici iz Srbije

Na auto-putu A13 između Stakova i Frivalda u blizini Berlina prevrnuo se autobus na liniji Beograd-Stokholm u kome je bilo 19 putnika. U autobusu je bilo putnika iz Nemačke, Švedske, Izraela i Srbije. Povređeno je sedam studenata iz Srbije, i niko od njih nije u životnoj opasnosti. Jedna traka auto-puta zatvorena za saobraćaj.
U udesu je povređeno sedam studenata iz Srbije koji su putovali u Berlin, u okviru projekta "Code Viking", i niko od njih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nije u životnoj opasnosti, ali su smešteni u bolnicu radi daljih pregleda i eventualnih intervencija, rečeno je Tanjugu u Ambasadi Srbije u Berlinu.

"Niko od povređenih nije u životnoj opasnosti i smešteni su u bolnicu radi daljih pregleda i eventualnih intervencija", kažu u Ambasadi Srbije.
Dodaju da su se obratili i nemačkoj policiji kako bi dobili detaljnija obaveštenja o udesu.
"Ambasada će povređenima pružiti svaku vrstu pomoći", dodaju u Ambasadi Srbije.
Povređeno je svih 19 putnika, od kojih je devetoro "ozbiljno povređeno". Iz policije navode i da je devetoro teže povređenih helikopterom prevezeno u bolnice u Kotbusu i Berlinu.
Među putnicima su bili i državljani Nemačke, Švedske, Izraela i Srbije.
Nakon što je auto-put u potpunosti bio zatvoren, traka u pravcu Drezdena je otvorena  za saobraćaj, saopštila je policija na Tviteru.
Autobus je, kako se navodi, skrenuo iz desne trake i prevrnuo se preko zaštitne ograde. 
Istraga je u toku.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

AUTOBUS KOJI SE PREVRNUO U NEMAČKOJ IZ SRBIJE? Auto-put zatvoren u oba smera, spasilačke ekipe na terenu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jul.2021

Na nemačkom autoputu A13 između Stakova i Frajvaldea, u saveznoj državi Brandenburg, prevrnuo se autobus iz Srbije. U njemu je bilo 34 putnika, a 19 je povređeno...Teško povređeni prevezeni su u bolnice u Kotbusu i Berlinu, piše Bild.de. navodeći da više od 70 spasilačkih vozila i šest helikoptera...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.