Preminule još tri osobe: Broj žrtava požara u noćnom klubu Kolektiv porastao na 41

Izvor: Blic, 08.Nov.2015, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminule još tri osobe: Broj žrtava požara u noćnom klubu "Kolektiv" porastao na 41

Tri osobe preminule su juče od povreda zadobijenih u požaru koji je prije osam dana zahvatio noćni klub u Bukureštu, čime je broj žrtava povećan na 41.

Privremeni rumunski premijer Sorin Kimpeanu rekao je da je nešto više od stotinu ljudi još u bolnici, a da je više od 40 njih u teškom stanju.

Požar je izbio 30. oktobra u kasnim večernjim satima tokom rok koncerta u noćnom klubu "Kolektiv" u Bukureštu. Uzrok požara je vatromet aktiviran tokom koncerta >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << hevi metal grupe.

Požar je izazvao i masovne demonstracije protiv Vlade jer mnogi smatraju da je rasprostranjena korupcija uzrok nedostatka bezbednosnih standarda u klubu.

Rumunski premijer Viktor Ponta, koji je već nekoliko sedmica pod pritiskom jer se suočava sa sudskim procesom zbog optužbi za korupciju, sredinom sedmice je podnio ostavku navodeći da je ispravno da najviše rukovodstvo preuzme odgovornost za tragediju.

Više hiljada demonstranata okupilo se sinoć u centralnom dijelu Bukurešta, uzvikujući "Korupcija ubija" i "Ne idemo kući, mrtvi nam ne dopuštaju".

Rumunski predsjednik Klaus Johanis najavio je da će konsultacije oko imenovanja novog premijera biti nastavljene i tokom sedmice jer su dosadašnji razgovori sa političkim liderima o eventualnom kandidatu bili neuspešni.

Trojica vlasnika noćnog kluba privedena su 2. novembra. Pod istragom su službenici gradskih vlasti i vlasnici kompanije koja je postavila vatromet.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.