Premijerka Danske čestitala suprugu, novom britanskom poslaniku

Izvor: Blic, 08.Maj.2015, 23:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijerka Danske čestitala suprugu, novom britanskom poslaniku

Premijerka Danske Hele Torning-Šmit čestitala je danas svom suprugu, britanskom poslaniku, ulazak u Parlament.

Hele Torning Šmit i njen suprug Stiven Kinok

"Veoma sam zadovoljna. Taj rezultat je odličan za njega. Sav posao koji je uložio, urodio je plodom", rekla je danska premijerka za list Berlingske.

Stiven Kinok (45) kandidovao se za okrug Abevaron na jugu Velsa. Osvojio je 48,9 odsto glasova, daleko ispred narednog kandidata s 15,8 odsto glasova. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Kinok je u Velikoj Britanji poznat kao sin, bivšeg lidera laburista Nila Kinoka 80-godina i dugogodišnjeg evropskog komesara.

On će svoju parlamentarnu karijeru započeti kao opozicioni poslanik pošto je na izborima pobedila Konzervativna stranka premijera Dejvida Kamerona.

Laburistička stranka poražena je na parlamentarnim izborima u Velikoj Britaniji.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.