Premijer Pašinijan izražava nadu da Jermeni iz Nagorno Karabaha mogu ostati

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Sep.2023, 11:20

Premijer Pašinijan izražava nadu da Jermeni iz Nagorno Karabaha mogu ostati

Jermenski premijer Nikol Pašinijan izrazio je nadu da će etnički Jermeni koji žive u Nagorno-Karabahu moći ostati tamo nakon što je Azerbejdžan tvrdio da je njegova "antiteroristička operacija" vratila otcijepljenu regiju pod svoju kontrolu. Pašinijanovi komentari rano 22. septembra uslijedili su u trenutku kada su tenzije i dalje visoke u Jerevanu, gdje su demonstranti osudili, kako je nazivaju, neadekvatnu podršku vlade etničkim Jermenima u Nagorno-Karabahu. Opozicioni lideri...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Azerbejdžan predviđa amnestiju za jermenske borce u Nagorno-Karabahu, tenzije u Jerevanu

Izvor: Danas, 22.Sep.2023

Jermenski premijer Nikol Pašinijan izrazio je nadu da etnički Jermeni koji žive u Nagorno-Karabahu mogu da ostanu tamo posle tvrdnje Azerbejdžana da je njegova "antiteroristička operacija" vratila otcepljenu oblast pod svoju kontrolu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.