Premašili vrednost jedne unce: Bitkoini vredniji od zlata

Izvor: Blic, 03.Mar.2017, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premašili vrednost jedne unce: Bitkoini vredniji od zlata

Jedinica digitalne kriptovalute bitkoin premašila je prvi put vrednost jedne unce zlata. Jučerašnja trgovina okončana je u trenutku kada je jedan bitkoin vredeo 1,268 dolara, a unca zlata 1,233 dolara.

Ovome je najviše doprineo rast potražnje za bitkoinima u Kini, čije vlasti upozoravaju da se digitalna valuta koristi za izvlačenje novca iz zemlje, preneo je BBC.

Bitkoin je bio u velikoj krizi 2014. godine, kada je propala najveća internet berza ove digitalne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << valute.

Bitkoin je pušten u promet 2009. godine i od tada je njegova vrednost značajno varirala, a stručnjaci su sumnjali da će digitalna valuta opstati.

Kineske vlasti su ranije ove godine preduzele akciju za suzbijanje trgovine bitkoinima u pokušaju da spreče ilegalno iznošenje novca iz zemlje.

Bitkoin privlači mnoge zbog anonimnosti i nepostojanja državnih regulativa u vezi sa njegovom upotrebom.

Veb sajt "Silk roud" zatvoren je 2013. godine posle racija koje su izvršili američki Federalni istražni biro i ostale agencije, povodom optužbi da se digitalna valuta koristi u procesu trgovine drogom. Vlasti su tada zaplijenile bitkoine vredne milione dolara.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Bitkoin prvi put u istoriji vredniji od zlata!

Izvor: Blic, 03.Mar.2017

Jedinica digitalne kriptovalute bitkoin premašila je prvi put vrednost jedne unce zlata. Jučerašnja trgovina okončana je u trenutku kada je jedan bitkoin vredeo 1,268 dolara, a unca zlata 1,233 dolara...Ovome je najviše doprineo rast potražnje za bitkoinima u Kini, čije vlasti upozoravaju da se...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.