Cena bitkoina nadmašila zlato

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Mar.2017, 09:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cena bitkoina nadmašila zlato

Jedinica digitalne kripto-valute, bitkoina, prvi put je premašila vrednost jedne unce zlata, javlja britanski javni servis Bi-Bi-Si.

Cena bitkoina je sinoć na zatvaranju trgovanja dostigla nivo od 1.268 dolara, dok je cena fine unce zlata zaljučena na 1.233 dolara.

Aktuelna visoka vrednost bitkoina pripisuje se uzletu tražnje u Kini, čije vlasti istovremeno upozoravaju da se digitalna valuta koristi za iznošenje novca iz zemlje.

Cana bitkoina je od 2009. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << godine, kada je lansirana ta valuta, dosta oscilirala, pa su mnogi eksperti dovodili u pitanje opstanak kripto-valute.

Ranije ove godine, kineske vlasti su uvele ograničenje za trgovanje bitkoinom u pokušaju da zaustave ilegalan odliv novca iz zemlje.

Agencije takođe navode da kupci gomilaju bitkoine u iščekivanju da Komisija za hartije od vrednosti SAD odobri bar jedan od tri ETF bitkoina koja su uzeta u razmatranje. Očekuje se da će odluka biti doneta do 11. marta.

Pojedini analitičari veruju da će cena bitkoina rasti u predstojećem periodu, ali i upozoravaju na ranjivost kripto-valute.

Od početka godine, cena zlata je porasla za 8,0 odsto, a bitkoina više od 25 procenata

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Premašili vrednost jedne unce: Bitkoini vredniji od zlata

Izvor: Blic, 03.Mar.2017

Jedinica digitalne kriptovalute bitkoin premašila je prvi put vrednost jedne unce zlata. Jučerašnja trgovina okončana je u trenutku kada je jedan bitkoin vredeo 1,268 dolara, a unca zlata 1,233 dolara...Ovome je najviše doprineo rast potražnje za bitkoinima u Kini, čije vlasti upozoravaju da se...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.