Izvor: RTS, 05.Feb.2022, 22:15

Predstavništvo Rusije u UN: Kijev nastavlja granatiranje Donbasa, gde je reakcija SAD

Prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije pri Ujedinjenim nacijama, Dmitrij Poljanski skrenuo je danas pažnju SAD na činjenicu da ukrajinska vojska nastavlja granatiranje stambenih područja u Donbasu i upitao zašto se Vašington ne oglašava povodom toga.
Dmitrij Poljanski je objavio da, dok Zapad nastavlja da diže tenzije zbog navodnih ruskih planova za napad na Ukrajinu, ukrajinska >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vojska otvoreno nastavlja svoje rutinsko granatiranje stambenih naselja i "ubija i osakaćuje civile bezobrazno kršeći Minske sporazume".

"Gde je reakcija američkog ambasadora u UN ?", poručio je na Tviteru Poljanski, prenosi Tas.
Zapad i Kijev već duže vreme objavljuju informacije o potencijalnoj invaziji Rusije na Ukrajinu, a portparol Kremlja Dmitrij Peskov okarakterisao je ove tvrdnje kao "prazne i neutemeljene", koje služe kao trik za eskalaciju tenzija, ističući da Rusija nije nikome pretnja.
Peskov, međutim, nije isključio mogućnost provokacija koje imaju za cilj opravdanje ovakvih navoda.
Upozorio je da će pokušaji upotrebe vojne sile za rešavanje krize na jugoistoku Ukrajine imati ozbiljne posledice, navodi Tas.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

RUSI UPOZORAVAJU "Kijev nastavlja granatiranje, gde je reakcija SAD"

Izvor: Blic, 06.Feb.2022, 00:17

Prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije pri Ujedinjenim nacijama, Dmitrij Poljanski, skrenuo je danas pažnju SAD na činjenicu da ukrajinska vojska nastavlja granatiranje stambenih područja u Donbasu i upitao zašto se Vašington ne oglašava povodom toga.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.