');
Najnovije vesti
Blic Vesti Svet

RUSI UPOZORAVAJU "Kijev nastavlja granatiranje, gde je reakcija SAD"

Prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije pri Ujedinjenim nacijama, Dmitrij Poljanski, skrenuo je danas pažnju SAD na činjenicu da ukrajinska vojska nastavlja granatiranje stambenih područja u Donbasu i upitao zašto se Vašington ne oglašava povodom toga.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Ukrajina Foto: Tanjug/AP
Ukrajina

Dok Zapad nastavlja da se bavi navodnim ruskim planovima za napad na Ukrajinu, ukrajinska vojska otvoreno nastavlja svoje rutinsko granatiranje stambenih naselja i ubija i osakaćuje civile bezobrazno kršeći Minske sporazume. Gde je reakcija američkog ambasadora u UN, poručio je na Tviteru Poljanski, prenosi TAS S.

Pročitajte još

Zapad i Kijev već duže vreme objavljuju informacije o potencijalnoj invaziji Rusije na Ukrajinu, a portparol Kremlja Dmitrij Peskov okarakterisao je ove tvrdnje kao „prazne i neutemeljene, koje služe kao trik za eskalaciju tenzija, ističući da Rusija nije nikome pretnja.

Peskov, međutim, nije isključio mogućnost provokacija koje imaju za cilj opravdanje ovakvih navoda i upozorio je da će pokušaji upotrebe vojne sile za rešavanje krize na jugoistoku Ukrajine imati ozbiljne posledice, navodi TAS S.