Predsednik se nada da nikada neće upotrebiti nuklearno oružje raspoređeno u Belorusiji

Izvor: Vostok.rs, 01.Avg.2023, 17:10

Predsednik se nada da nikada neće upotrebiti nuklearno oružje raspoređeno u Belorusiji

 
Rusko nuklearno oružje koje je raspoređeno u Belorusiji je faktor u odvraćanju agresije, izjavio je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko.
„Nuklearno oružje znači sigurnost. Ne daj Bože da ga upotrebimo. Nadam se da do toga neće doći“, istakao je Lukašenko na sastanku sa stanovnicima poljoprivrednog grada Belovežski u Brestskoj oblasti. „Ne želim da moj narod ide u rat, posebno na mojoj straži. To je strašna stvar. Izvlačimo zaključke i učimo lekcije. Ne zveckamo oružjem, već se spremamo da branimo svoju zemlju“, izjavio je šef države.  Prema Lukašenku, više od polovine nuklearnog oružja koje je planirano da bude raspoređeno u zemlji već je isporučeno i distribuirano. „Ne provaljujemo u tuđe domove i očekujemo da se drugi drže podalje od naših. Zaštitićemo sebe i svoju bezbednost uz pomoć naših prijatelja“, naglasio je predsednik. On je istakao da se Belorusija oslanja na podršku Rusije. „To će biti teško da uradimo sami. Ali, ko će nam pomoći? Samo naš narod na istoku, Rusi“, izjavio je Lukašenko. On je naglasio da je rusko rukovodstvo odgovorilo i na najozbiljnije zahteve Minska, koji se tiču razmeštanja nuklearnog naoružanja. Predsednik ih posmatra kao element bezbednosti zajedno sa nuklearnom elektranom u zemlji. „Niko nikada nije napao zemlju sa nuklearnim oružjem“, objasnio je on. „Imamo i nuklearnu elektranu i moram da vam kažem da je to veoma jak bezbednosni faktor. Ako eksplodira - ne daj Bože - biće noćna mora. Zato morate biti veoma oprezni sa tim. Možemo da vidimo šta se dešava sa nuklearnim reaktorima u Ukrajini“, dodao je Lukašenko.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: TASS

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.