Lukašenko zapretio: Ako eksplodira, ne daj Bože...

Izvor: B92, 01.Avg.2023, 14:08

Lukašenko zapretio: Ako eksplodira, ne daj Bože...

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko naveo je da je trenutno teško vreme i da Minsk računa na podršku bratske Rusije.

Lukašenko je rekao da je više od polovine ruskog taktičkog nuklearnog oružja koje je planirano da se rasporedi u Belorusiji već je uvezeno i raspoređeno u zemlji, izjavio je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko, prenosi agencija "Belta“.

"Bez pomoći će biti teško. Ko će nam pomoći? Samo naši ljudi na istoku – Rusi", naglasio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Lukašenko.

On je, takođe, skrenuo pažnju da su ruske vlasti reagovale čak i na najozbiljnije zahteve Belorusije: razmeštanje taktičkog nuklearnog oružja u državi. Oružje, kao i nuklearnu elektranu, beloruski lider nazvao je faktorom bezbednosti.

"Nuklearnu državu još niko nikada nije napao. Imamo nuklearnu elektranu i to je, moram reći, veoma jak bezbednosni faktor: ako eksplodira, ne daj bože, prilično će se osetiti, uključujući i tamo (na Zapadu)", ocenio je Lukašenko.

On je istakao da zato sa tim stvarima treba biti oprezan, kao i da Minsk vidi šta se u Ukrajini dešava sa nuklearnim reaktorima.

"Ne mešamo se ni u čije stvari, pa, molim, neka se niko ne meša ni u naše. Osiguraćemo bezbednost zemlje, uključujući uz pomoć naših prijatelja", poručio je beloruski predsednik.

Lukašenko je prethodno izjavio da se nada da će izbeći upotrebu nuklearnog oružja za zaštitu zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lukašenko: Okosnicu profesionalne vojske Belrusije činiće borci Vagnera

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Avg.2023

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko izjavio je danas da planira da ubrza formiranje profesionalnih vojnih jedinica koristeći borce Vagnera u Belorusiji kao okosnicu ovih snaga. "To je bila moja inicijativa. Želim da ovi momci ostanu u oružanim snagama naše zemlje i da preduzmu aktivnije korake...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.