Praunuka Franca Ferdinanda: Nismo kivni na Srbe

Izvor: NaDlanu.com, 20.Nov.2013, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Praunuka Franca Ferdinanda: Nismo kivni na Srbe

Austrougarski prestolonaslednik Franc Ferdinand je bio neshvaćen čovek nezgodne naravi, rekla je za novi broj nedeljnika NIN kneginja Anita fon Hoenberg, njegova praunuka.

U razgovoru vođenom u dvorcu Artšteten, gde se nalaze grobovi nadvojvode Franje Ferdinanda i njegove supruge Sofije, ubijenih juna 1914. u Sarajevu, Fon Hoenberg je rekla kako se „jedino ovde može, iz najličnijeg ugla, upoznati za života često neshvaćeni prestolonaslednik - kao politički mislilac, reformator, >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << kolekcionar, ali u prvom redu kao porodični čovek“. „Porodičnom harmonijom odiše i ovaj muzej, to osećaju ljudi koji dođu ovde. U to možete i lično da se uverite - pročitajte utiske posetilaca“, rekla je Ferdinandova praunuka.Objašnjavajući da njena porodica ne gaji resantiman prema srpskom narodu zbog okolnosti da je Ferdinanda i Sofiju ubio jedan Srbin, Fon Hoenberg je ukazala da će se jedna od njihovih čukununuka iduće godine venčati baš na dan 28. juna.„Poruka glasi: Nismo kivni. Želimo da se taj dan pretvori u pozitivan“, rekla je Anita fon Hoenberg za NIN.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.