Požar na Eviji razmera ekološke katastrofe: Potresne scene, avioni na tamno crvenom nebu, visoki plamenovi i gust dim iznad šume (VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 14.Avg.2019, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požar na Eviji razmera ekološke katastrofe: Potresne scene, avioni na tamno crvenom nebu, visoki plamenovi i gust dim iznad šume (VIDEO)

Požar obuhvatio front koji se proteže na 12 kilometara i da je proglašena vanredna situacija Dok se vatrogasci bore protiv velikih šumskih požara na grčkom ostrvu Evija, mnoge svetske agencije i portali objavili su snimke gašenja požara.Na snimku kineske televizije CGTN vide se avioni koji lete nasuprot tamno crvenog neba, kao i vatrogsci koji crevima gase vatru u potpuno mračnoj šumi.PROČITAJTE JOŠ >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << - HILjADE VATROGASACA U BORBI SA VATRENOM STIHIJOM: Požar na Eviji van kontrole, velika ekološka katastrofaGlobal njuz je na jutjubu postavio video na kojem se vide visoki plamenovi i gust dim kako se izdiže iznad šume, dok vetar raznosi pepeo kilometrima daleko.Sličan snimak objavio je i portal RT.Portal Katimerini je požar u centralnim delovima Evije nazvao velikom ekološkom katastrofom.Navodi se da je požar obuhvatio front koji se proteže na 12 kilometara i da je proglašena vanredna situacija.Oko 500 stanovnika te oblasti evakuisano je do podneva u utorak. Neki su evakuisani policijskim autobusima, dok su drugi koristili sopstvena vozila.Požar gasi 280 vatrogasaca, volontera, vojnika, a angažovano je i šest kanadera i šest helikoptera.Grčka je zatražila pomoć od evropske organizacije za civilnu zaštitu, a kanadere su poslale Hrvatska i Italija.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KATASTROFA VIDLJIVA IZ SVEMIRA Požari u Grčkoj divljaju, a satelitski snimci prikazuju SAV UŽAS vatrene stihije (FOTO)

Izvor: Blic, 14.Avg.2019

Požar na Eviji obuhvatio je front koji se proteže na 12 kilometara. Proglašena je vanredna situacija na ostrvu, a plamen dodatno rasplamsavaju jaki udari vetra koji otežavaju gašenje i prenose dim od vatre do Atine.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.