Potreban je novi pristup kako bi se sprečili ratovi

Izvor: BKTV News, 10.Jan.2017, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Potreban je novi pristup kako bi se sprečili ratovi"

Ljudi plaćaju previsoku cenu. Potreban nam je potpuno novi pristup, kaže Gutereš.

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija (UN) Antonio Gutereš pozvao je danas na "potpuno novi pristup" kako bi se sprečili ratovi.

U prvom obraćanju Savetu bezbednosti UN otkako je stupio na funkciju, Gutereš je rekao da je potrošeno previše vremena i sredstava za odgovaranje na krize, umesto njihovog sprečavanja, prenosi AFP.

Prema njegovim rečima, previše šansi za >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << prevenciju kriza je propušteno jer države članice UN nisu imale međusobno poverenje.

"Danas je potrebno da pokažemo više liderstva i ojačamo kapacitete i autoritet UN, stavljajući mir na prvo mesto", dodao je.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

GUTEREŠ: Potreban novi pristup za sprečavanje ratova

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jan.2017

Prvi potez novog Generalnog sekretara UN..Generalni sekretar Ujedinjenih nacija (UN) Antonio Guteres pozvao je danas na "potpuno novi pristup" kako bi se sprečili ratovi...U prvom obraćanju Savetu bezbednosti UN otkako je stupio na funkciju, Guteres je rekao da je potrošeno previše vremena i sredstava...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.