GUTEREŠ: Potreban novi pristup za sprečavanje ratova

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jan.2017, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GUTEREŠ: Potreban novi pristup za sprečavanje ratova

Prvi potez novog Generalnog sekretara UN

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija (UN) Antonio Guteres pozvao je danas na "potpuno novi pristup" kako bi se sprečili ratovi.

U prvom obraćanju Savetu bezbednosti UN otkako je stupio na funkciju, Guteres je rekao da je potrošeno previše vremena i sredstava za odgovaranje na krize, umesto njihovog sprečavanja, prenosi AFP.

- Ljudi plaćaju previsoku cenu. Potreban nam je potpuno novi pristup - kazao je.

>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />Prema njegovim rečima, previše šansi za prevenciju kriza je propušteno jer države članice UN nisu imale međusobno poverenje.

- Danas je potrebno da pokažemo više liderstva i ojačamo kapacitete i autoritet UN, stavljajući mir na prvo mesto - dodao je.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Guteres pozvao na sprečavanje ratova

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Jan.2017

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija (UN) Antonio Guteres pozvao je danas međunarodnu zajednicu na potpuno novi pristup kako bi se sprečili ratovi i održao mir...U prvom obraćanju Savetu bezbednosti od kako je stupio na dužnost, Guteres je rekao da je previše vremena i sredstava potrošeno za...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.