Guteres pozvao na sprečavanje ratova

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Jan.2017, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Guteres pozvao na sprečavanje ratova

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija (UN) Antonio Guteres pozvao je danas međunarodnu zajednicu na potpuno novi pristup kako bi se sprečili ratovi i održao mir.

U prvom obraćanju Savetu bezbednosti od kako je stupio na dužnost, Guteres je rekao da je previše vremena i sredstava potrošeno za odgovaranje na krize i da je potrebno učiniti više na sprečavaju sukoba, navodi agencija AP.

Prema njegovim rečima, umnožavanje sukoba, ljudske i ekonomske žrtve zahtevaju >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << novi pristup koji se bazira na ranim upozorenjima i akcijama.

Guteres je ocenio da je jako teško ubediti nacionalne i međunarodne donosioce odluka da je prevencija sukoba prioritet, možda zbog što nema televizijskih kamera prilikom nastojanja da se izbegnu krize.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Okršaj Samante Pauel i Vitalija Čurkina u SB UN

Izvor: B92, 10.Jan.2017

UN -- Ambasadorka SAD u UN Samanta Pauel optužila je Rusiju u Savetu bezbednosti UN za invaziju i pripajanje delova Ukrajine i "nemilosrdne vojne napade" u Siriji...Ruski ambasador u UN Vitalij Čurkin odgovorio je na njene napade, navodeći da SAD traže "žrtvenog jarca" za svoje neuspehe u Siriji,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.