Potpisan sporazum o gasovodu Nabuko

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jul.2009, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisan sporazum o gasovodu Nabuko

ANKARA - Turska i zemlje Evropske unije potpisale su danas sporazum o gasovodu Nabuko koji će omogućiti Evropi da smanji zavisnost od ruskog gasa.

Premijeri Turske, Austrije, Bugarske, Rumunije i Mađarske potpisali su sporazum kojim dozvoljavaju da gasovod Nabuko, koji će graditi privatni konzorcijum, ide preko njihovih teritorija.

Irak, Egipat i Sirija objavili su da su spremni da obezbede gas za taj gasovod koji ipak neće u potpunosti otkloniti zavisnost Evrope >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od ruskih isporuka.

Zapravo, možda će biti potreban i ruski gas kako bi gasovod kapaciteta 31 milijardu kubnih metara radio "punom parom".

Nabukom će direktno iz centralne Azije i sa Bliskog istoka stizati gas za Evropu. Trasa gasovoda biće duga 3.300 kilometara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Plinovod mimo Rusije

Izvor: S media, 13.Jul.2009

Turska i pet zemalja Evropske unije danas u Ankari potpisuju sporazum kojim Evropa, izgradnjom plinovoda do Kaspijskog jezera, treba da umanji svoju zavisnost od prirodnog gasa iz Rusije. ..Premijeri Turske, Austrije, Bugarske, Rumunije i Mađarske, kako javlja AP, potpisaće međuvladin dogovor kojim...

Nastavak na S media...

Potpisan sporazum o "Nabuku"

Izvor: B92, 13.Jul.2009

Ankara, Vašington, Prag, Bratislava -- Turska i zemlje Evropske unije potpisale su danas sporazum o gasovodu "Nabuko" koji će omogućiti Evropi da smanji zavisnost od ruskog gasa...Premijeri Turske, Austrije, Bugarske, Rumunije i Mađarske potpisali su sporazum kojim dozvoljavaju da gasovod "Nabuko",...

Nastavak na B92...

Potpisan sporazum o gasovodu Nabuko

Izvor: S media, 13.Jul.2009

Potpisivanje medjudržavnih sporazuma o projektu izgradnje gasovoda "Nabuko" neće ubrzati njegovu realizaciju i neće rešiti probleme vezane za taj projekat, od kojih je glavni - nedostatak sirovinske baze, ocenili ruski stručnjaci. ..Po njihovom mišljenju, pregovarački period će se produžiti...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.