Posle udesa poslanik Đorđe Milićević (SPS) stabilno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Nov.2018, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle udesa poslanik Đorđe Milićević (SPS) stabilno

Posle višečasovnih hirurških intervencija stabilizovano je stanje šefa poslaničke grupe SPS i potpredsednika Skupštine Srbije Đorđa Milićevića (40) i njegovog vozača Dejana Jakovljevića (34), koji su u petak rano ujutru doživeli tešku saobraćajnu nesreću u selu Bajevac, na putu Valjevo–Ub–Beograd.

To je za "Politiku" potvrdila Kristina Paramentić, portparolka Opšte bolnice Valjevo, gde su visoki republički funkcioner i njegov saradnik medicinski zbrinuti. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Stabilni su im životni parametri, imajući u vidu težinu povreda, pošto su u pitanju višestruke traume opasne po život. Nakon hirurškog zbrinjavanja oni se nalaze u jedinici intenzivne nege, gde će ostati na posmatranju i daljoj dijagnostici, izjavila je Paramentić.

Ona je dodala da se timu valjevskih hirurga tokom operativnih zahvata pridružio i državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Vladimir Đukić, koji je ocenio da je, po svim medicinskim principima, prema obojici povređenih izvedena maksimalna moguća intervencija, odnosno da je urađeno sve što je moglo operativno da se učini i da je to pomoglo stabilizaciji njihovog stanja koje je i dalje ozbiljno.

Prema raspoloživim nezvaničnim informacijama, Đorđe Milićević je doživeo višestruke povrede ekstremiteta, trupa i abdomena, a ozbiljne su povrede, mada nešto lakše, i kod Jakovljevića.

Opcija transporta dvojice povređenih u Beograd u petak nije bila realna, jer bi mogla da dovede do ugrožavanja životnih parametara, nezvanično se saznaje.

Nesreća se dogodila jutros oko 5.00 sati na putu od Uba prema Valjevu, u mestu Murgaš, kada je automobil SPS-a sleteo sa puta i udario u betonski stub i prevrnuo se.

Uz Milićevića povređen je i njegov vozač Dejan Jakovljević koji je, kako se navodi, polomio obe noge.

Poslanikov vozač je operisan i nalazi se u stabilnom stanju, svestan je i porodica ga je posetila u šok sobi, preneo je "Blic".

Na mestu nesreće nisu primetni tragovi kočenja, a automobil u kom su se nalazili poslat je na vanredni pregled.

Milićević i njegov vozač su bili vezani i prilikom udarca, koji je bio silovit, aktivirali su se vazdušni jastuci te im je to što su bili vezani najverovatnije i spasilo živote, naveo je "Blic".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Poslanik SPS Đorđe Milićević u teškom stanju

Izvor: Vesti-online.com, 02.Nov.2018

Narodni poslanik Đorđe Milićević, koji je povređen u nesreći kod Valjeva, u teškom je stanju i nakon druge operacije u valjevskoj bolnici, prenela je RTS...Nesreća se dogodila jutros oko 5.00 sati na putu od Uba prema Valjevu, u mestu Murgaš, kada je automobil SPS-a sleteo sa puta i udario u...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.