Izvor: B92, 20.Sep.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle puča na Tajlandu

Bankok -- Novi tajlandski premijer biće izabran za dve nedelje, izjavio komandant vojske i vođa pučista, general Sonti Bonijaratglin.

Vojno rukovodstvo priprema listu od više kandidata za mesto premijera. General Sonti je rekao da vojska želi da novi premijer bude "neko ko voli demokratiju i ustavnu monarhiju". On je, takođe, rekao da se nada da će se naredni opšti izbori na Tajlandu održati u oktobru iduće godine.

Tajlandska vojska je bez nasilja juče preuzela >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vlast u Bangkoku, zbacivši premijera Taksina, i najavila formiranje komisije za reformu ustava. Premijer Taskin je u vreme puča bio u Njujorku, na godišnjem zasedanju Generalne skupštine UN.

Sonti je rekao da zbačeni premijer može da se vrati u zemlju, ako to želi. "Taskin je Tajlanđanin i naš zemljak, neće biti problema ako odluči da se vrati", poručio je vođa pučista.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.