Sreda, 20.09.2006.

12:45

Posle puča na Tajlandu

Novi tajlandski premijer biće izabran za dve nedelje, izjavio komandant vojske i vođa pučista, general Sonti Bonijaratglin.

Izvor: Beta

Default images

Vojno rukovodstvo priprema listu od više kandidata za mesto premijera. General Sonti je rekao da vojska želi da novi premijer bude "neko ko voli demokratiju i ustavnu monarhiju". On je, takođe, rekao da se nada da će se naredni opšti izbori na Tajlandu održati u oktobru iduće godine.

Tajlandska vojska je bez nasilja juče preuzela vlast u Bangkoku, zbacivši premijera Taksina, i najavila formiranje komisije za reformu ustava. Premijer Taskin je u vreme puča bio u Njujorku, na godišnjem zasedanju Generalne skupštine UN.

Sonti je rekao da zbačeni premijer može da se vrati u zemlju, ako to želi. "Taskin je Tajlanđanin i naš zemljak, neće biti problema ako odluči da se vrati", poručio je vođa pučista.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: