Poslanici EP traže izvinjenje zbog poređenja EU sa SSSR-om

Izvor: RTS, 02.Okt.2018, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici EP traže izvinjenje zbog poređenja EU sa SSSR-om

Lideri Evropskog parlamenta pozvali su britanskog ministra spoljnih poslova Džeremija Hanta da se izvini jer je Evropsku uniju uporedio sa Sovjetskim Savezom.
Više velikih partija u EP oštro je kritikovalo izjavu koju je Hant dao proteklog vikenda da EU ne bi trebalo da sprečava "gladak" odlazak Britanije iz bloka "kao što je Sovjetski Savez sprečavao narod da ode".

"Gospodine >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Hant, trebalo bi da se izvinite zbog onoga što ste rekli", rekao je Manfred Veber, šef poslaničkog kluba Evropske narodne partije (EPP) iz bavarske Hrišćansko-socijalne unije (CSU), prenosi AP.
Gi Verhofstad, lider Saveza liberala i demokrata za Evropu (ALDE), rekao je evropskim poslanicima:
"On (Hant) ne vređa nas, već milione običnih građana koji su toliko dugo živeli pod sovjetskom vladavinom."
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Poslanici EP traže izvinjenje zbog poređenja EU sa SSSR-om

Izvor: Radio 021, 02.Okt.2018

Lideri Evropskog parlamenta pozvali su britanskog ministra spoljnih poslova Džeremija Hanta da se izvini jer je Evropsku uniju uporedio sa Sovjetskim Savezom...Više velikih partija u EP oštro je kritikovalo izjavu koju je Hant dao proteklog vikenda da EU ne bi trebalo da sprečava "gladak" odlazak...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.