Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Okt.2018, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evroposlanici traže izvinjenje od britanskog ministra spoljnih poslova

Lideri u Evropskom parlamentu tražili su danas izvinjenje od britanskog ministra spoljnih poslova Džeremija Hanta pošto je uporedio Evropsku unije sa Sovjetskim Savezom.

Hant je tokom vikenda rekao da EU ne bi trebalo da pokušava da spreči lak izlazak Velike Britanije zato što je "Sovjetski Savez bio taj koji je sprečavao ljude da odu".

Lider Evropske narodne partije Manfred Veber rekao je da bi Hant "trebalo da se izvini zbog svojih reči".

Vođa liberala Gi Verhofstat rekao je poslanicima da Hant nije uvredio njih već "milione običnih građana koji su toliko dugo živeli pod sovjetskom vlašću".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

EVROPSKI PARLAMENT ZAHTEVA IZVINJENJE Britanski ministar uporedio EU sa SOVJETSKIM SAVEZOM

Izvor: Blic, 02.Okt.2018

Lideri Evropskog parlamenta pozvali su britanskog ministra spoljnih poslova Džeremija Hanta da se izvini zbog toga što je Evropsku uniju uporedio sa Sovjetskim Savezom.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.