Poslanici EP traže izvinjenje zbog poređenja EU sa SSSR-om

Lideri Evropskog parlamenta pozvali su britanskog ministra spoljnih poslova Džeremija Hanta da se izvini jer je Evropsku uniju uporedio sa Sovjetskim Savezom.
 Poslanici EP traže izvinjenje zbog poređenja EU sa SSSR-om
Foto: 021.rs
Više velikih partija u EP oštro je kritikovalo izjavu koju je Hant dao proteklog vikenda da EU ne bi trebalo da sprečava "gladak" odlazak Britanije iz bloka "kao što je Sovjetski Savez sprečavao narod da ode". "Gospodine Hant, trebalo bi da se izvinite zbog onoga što ste rekli", rekao je Manfred Veber, šef poslaničkog kluba Evropske narodne partije (EPP) iz bavarske Hrišćansko-socijalne unije (CSU), prenosi AP.
 
Gi Verhofstad, lider Saveza liberala i demokrata za Evropu (ALDE), rekao je evropskim poslanicima: "On (Hant) ne vređa nas, već milione običnih građana koji su toliko dugo živeli pod sovjetskom vladavinom".
 
 
 
  • Eastfil

    03.10.2018 11:51
    Šta zna...
    Generalni problem zapadnjaka je što oni nemaju pojma o čemu pričaju kada govore o Rusima.
    O Rusima znaju samo ono što im njihovi mediji predstave i stvore sliku.
    Međutim, ako dođe do praktičnog sukoba, kada se pogasi većina medija, mnoge stvari će naučiti vrlo brzo.

    Stara priča o Badži i Popaju, kad se BAdža previše razmeće i priča...
  • kimi

    03.10.2018 02:45
    Apsolutno je u pravu!
    Ne volim britance, cak ih i mrzim ,ali ovo sto im rade je brutalno... tipa ako neces sa nama da se igras, neces vise nisakim.. ucene, itd itd ,odvratno..
    A taj mali nacos holandjanin .. pogledajte mu kakvu kucetinu ima, u stilu holivudskih glumaca, u sumi sa bazenom .. i on prica nesto o Sovjetima?.. Sta on zna?
    Njegova `komansko-prostitutska drzva ,bivsi kolonijalci, to mu kanda ne smeta jel?
    Za EU demokratija je samo onda kada se slazes sa njima, cim si protiv, odmah si fasista.. pljuju Orbana a hvale naseg Vucka, zar to nije licemerje i pravi pokazatelj sta je ustvari EU?
    O mali milion pravilnika i zakona sto ima i da ne pricamo .. defakto su legalizovali da vas murija prisluskuje i da vam prati sve sto radite na netu "zbog bezbednosti" .. cije? Narodne ili vas politicara?..
    I ovavak je nasao nekog da proziva??

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet