Poseta Lavrova Severnoj Koreji u pripremama — Zaharova

Izvor: Vostok.rs, 11.Okt.2023, 00:44

Poseta Lavrova Severnoj Koreji u pripremama — Zaharova

U toku je priprema posete ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova Severnoj Koreji, koja će obuhvatiti razgovore o širokom spektru bilateralnih pitanja, izjavila je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova na brifingu.
„U implementaciji dogovora postignutih na najvišem nivou, trenutno se organizuje poseta ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova Pjongjangu; tokom posete će se razgovarati o širokom spektru bilateralnih odnosa i pitanja Korejskog poluostrva“, istakla je diplomata. „Čim se dogovorimo o datumima i formatu, svakako ćemo podeliti ovu informaciju sa vama“, dodala je ona. Zaharova je napomenula da će konkretni pravci saradnje u praktičnim oblastima biti razmotreni na sednici međuvladine komisije za trgovinsku, ekonomsku i tehnološku saradnju, koja je zakazana za novembar. Severnokorejski lider Kim Džong Un posetio je Rusiju od 12. do 17. septembra i razgovarao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom na kosmodromu Vostočni. Kasnije je portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio da je Putin prihvatio poziv Kim Džong Una da poseti Severnu Koreju. Prema rečima Peskova, o vremenskom okviru Putinove posete pregovaraće se diplomatskim kanalima, uključujući i Lavrovljevu posetu Pjongjangu. Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: TASS (ž)
 

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.