Portparol Anonimusa osuđen na pet godina zatvora

Izvor: Blic, 23.Jan.2015, 01:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Portparol "Anonimusa" osuđen na pet godina zatvora

Novinar i neformalni portparol hakerske grupe "Anonimusi" Baret Braun je osuđen na pet godina zatvora zbog neovlašćenog pristupa zaštićenom računaru, saopštile su njegove pristalice.

Braun, koji je uhapšen 2012. godine, prvobitno je bio optužen za saradnju sa hakerima, ali je kasnije priznao krivicu po blažim optužbama, uključujući saučesništvo u neovlašćenom pristupanju zaštićenom kompjuteru.

Nakon izricanja kazne na saveznom sudu u Dalasu, grupa "Sloboda >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za Bareta Brauna" je na Tviteru napisala "Sjedinjene Države nepravde: Baret Braun osuđen na 63 meseca zatvora".

Braun, koji je pisao za časopis "Vaniti Fer", list "Hafington Post" i druge američke medije, postao je nezvanični portparol "Anonimusa", a protiv njega je podignuta optužnica 2011. zato što je objavljivao linkove ka podacima ukradenim od kompanije u sektoru bezbednosti "Stratfor Global Intelidžens".

U Braunovu odbranu su stale mnoge organizacije koje se zalažu za slobodu govora, uključujući Komitet za zaštitu novinara i Reportere bez granica.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Portparol Anonimusa osuđen na pet godina zatvora

Izvor: Kurir, 23.Jan.2015

DALAS - Novinar i neformalni portparol hakerske grupe "Anonimusi" Baret Braun osuđen je na pet godina zatvora zbog neovlašćenog pristupa zaštićenom računaru, saopštile su njegove pristalice...Braun, koji je uhapšen 2012. godine, prvobitno je bio optužen za saradnju sa hakerima, ali je kasnije...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.