Porota u Mičigenu: Dokument nađen u kauču Arete Frenklin - validan testament

Izvor: VOA, 11.Jul.2023, 23:18

Porota u Mičigenu: Dokument nađen u kauču Arete Frenklin - validan testament

Dokument koji je rukom napisala pevačica Areta Frenklin, pronađen u njenom kauču posle njene smrti 2018. godine, validan je testament prema zakonu Mičigena, zaključila je porota na kraju sudskog procesa koji je izazvao razdor među sinovima "kraljice soula". Advokati Kekalfa i Edvarda Frenklina su tvrdili da dokument napisan 2014. godine ima prednost nad testamentom iz 2010. koji je otkriven skoro u isto vreme, u zaključanom ormanu u kući Arete Frenklin u predgrađu Detroita. Kekalf i Edvard su se bili udružili protiv svog brata Teda Vajta II, koji je tvrdio da je validan testament iz 2010, čuvan pod ključem, i da je taj dokument mnogo važniji od papira pronađenih u kauču. Porota je zaključila da je verziju iz 2014. potpisala lično Areta Frenklin, koja je u slovo A unela "smajlija". Posle kratkog suđenja koje je počelo u ponedeljak, porota je slučaj razmatrala manje od sat vremena. Kada je pročitana presuda, unuci Arete Frenklin su istupili iz prvog reda sedišta i zagrlili Kekalfa i Edvarda. Areta Frenklin je decenijama bila globalna zvezda, poznata po hitovima "Think", "I Say a Little Prayer" i "Respect". Nije ostavila za sobom formalni, otkucani testament kada je preminula pre pet godina u 77-oj godini života. Međutim, rukom pisana dokumenta, sa njenim ponekad nečitkim rukopisom, pojavila su se 2019. godine, kada je jedna od njenih nećaka pretražila kuću. U završnom izlaganju, advokati Kekalfa i Edvarda Frenklina rekli su da činjenica da su dokumenta iz 2014. pronađena u svesci u jastucima kauča ne znači da su manje važni. “Možete da uzmete testament i ostavite ga na stolu u kuhinji. To je i dalje vaš testament", rekao je advokat Čarls Mekelvi poroti. Postoje razlike u verzijama testamenta iz 2010. i 2014. godine, iako oba dokumenta pokazuju da četvorica Aretinih sinova treba da podele prihod od njene muzike i autorskih prava. Prema testamentu iz 2014, Kekalf i njegova deca bi nasledili glavni dom njegove majke u Blumfild Hilsu, koji je u vreme njene smrti procenjen na 1,1 milion dolara, ali danas vredi mnogo više. Četvrti sin Klarens živi u domu za osobe sa posebnim potrebama, pod starateljstvom, i nije učestvovao u suđenju.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Dokument nađen u kauču Arete Frenklin - validan testament

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jul.2023, 00:20

Dokument, koji je rukom napisala pevačica Areta Frenklin, pronađen u njenom kauču nakon smrti 2018. godine, validan je testament prema zakonu savezne države Mičigen, zaključila je danas porota na kraju sudskog procesa koji je doveo do razdora među sinovima "kraljice soula".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.