Poraz Kamerona na lokalnim izborima u Britaniji

Izvor: RTS, 23.Maj.2014, 10:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poraz Kamerona na lokalnim izborima u Britaniji

Stranka za nezavisnost Ujedinjenog Kraljevstva Najdžela Feridža preuzela je odbornička mesta konzervativaca premijera Dejvida Kamerona i opozicione Laburističke stranke.

Zbog uspeha ove stranke Dejvid Kameron će biti pod pritiskom da pooštri pristup prema Evropi, a neki članovi njegove stranke strahuju da bi UKIP mogao osujetiti njihovu pobedu na izborima 2015. godine, prenosi Tanjug.

UKIP je osvojio više novih odborničkih mesta nego bilo koja druga stranka >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na lokalnim izborima u Engleskoj.

Feridžova stranka je ostvarila veliki uspeh u oblastima u kojima tradicionalno pobeđuju konzervativci kao što su Eseks, kao i u labrističkim uporištima poput Roderama i Birmingema.

Najdžel Feridž je pridobio podršku zahvaljujući nezadovoljstvu birača zbog nesposobnosti političara da izvrše promene, naročito u oblasti imigracije koja je, prema mišljenju mnogih Britanaca, suviše velika.

Kameron je svojevremeno izjavio da je UKIP stranka "ekscentrika, ludaka i rasista", dok Feridž tvrdi da njegova partija nije rasistička i obećava da će na predstojećim izborima za Evropski parlament izazvati "politički zemljotres" u Velikoj Britaniji.

Kameron je obećao da će, ako bude ponovo izabran, pokušati da promeni odnose Velike Britanije sa EU i najavljuje da će do kraja 2017. raspisati referendum na kome će Britanci odlučiti da li će ostati u EU.

Na lokalnim izborima se bira 4.216 lokalnih odbornika.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Veliki uspeh UKIP, Kameron poražen

Izvor: Danas, 23.Maj.2014

Evroskeptično-desničarska Partija za nezavisnost Velike Britanije (UKIP) izazvala je prve potrese političkog zemljotresa koje je obećao lider stranke Najdžel Feridž, pošto je UKIP na tek održanim lokalnim izborima u Engleskoj oslabio uporišta opozicionih laburista na severu i doveo do toga da...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.