Pompeo sa papom o zaštiti hrišćana

Izvor: RTS, 03.Okt.2019, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pompeo sa papom o zaštiti hrišćana

Državni sekretar SAD Majk Pompeo sastao se privatno sa papom Franjom i posetio svoj rodni kraj svog dede na jugu Italije.
Majk Pompeo i papa Franja fokusirali su se na promovisanje verskih sloboda, posebno na zaštitu ugroženih hrišćanskih zajednica na Bliskom Istoku, demokratiju i ljudska prava, saopštio je Stejt department, prenosi AP.

Nakon sastanka sa papom, Pompeo je posetio Paćentro, koji je dva sata vožnje udaljen od Rima, odakle je njegov deda svojevremeno otišao za Ameriku.
Američki državni sekretar nema živih rođaka u tom mestu sa hiljadu stanovnika.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Pompeo se sastao privatno s papom u Rimu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Okt.2019

Državni sekretar SAD Majk Pompeo sastao se privatno sa papom Franjom i posetio svoj rodni kraj na jugu Italije, u trenutku kada se odvija istraga povodom impičmenta predsednika Trampa u Vašingtonu...Na dan kada bi nekadašnji specijalni izaslanik za Ukrajinu trebalo da bude saslušan u SAD, Pompeo...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.