Prisustvo Huaveja u Italiji može biti problem u američko - italijanskim odnosima

Izvor: B92, 02.Okt.2019, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prisustvo Huaveja u Italiji može biti problem u američko - italijanskim odnosima

Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je danas da SAD žele da budu partner Italije, ali ne po cenu svoje nacionalne bezbednosti.

Problem nastaje ako postoji rizik u vezi sa pozicijom Rima o kineskoj tehnologiji za razvoj 5G mreže, prenosi Rojters.

"Želimo da budemo partner Italije, ali ne na štetu američke nacionalne bezbednosti", rekao je Pompeo italijanskoj televiziji SkajTg24 na pitanje o zabrinutosti Vašingtona zbog bezbednosnih pitanja u vezi sa infrastrukturom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za 5G mobilne mreže koju obezbeđuje kineska kompanija Huavej.

Ta kompanija, koja se nalazi na crnoj listi SAD, saopštila je u julu da će u Italiju u naredne tri godine uložiti 3,1 milijardu dolara.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pompeo: SAD zabrinute zbog prisustva Huaveja u Italiji

Izvor: Blic, 03.Okt.2019, 00:32

Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je danas da SAD žele da budu partner Italije, ali ne po cenu svoje nacionalne bezbednosti ako postoji rizik u vezi sa pozicijom Rima o kineskoj tehnologiji za razvoj 5G mreže, prenosi Rojters.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.