Pompeo: SAD bi uskoro mogle da imaju dovoljno dokaza o ubistvu Kašogija

Izvor: VOA, 02.Nov.2018, 11:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pompeo: SAD bi uskoro mogle da imaju dovoljno dokaza o ubistvu Kašogija

Državni sekretar SAD, Majk Pompeo, izjavio je da bi moglo da prođe još nekoliko nedelja, pre nego što SAD budu imale dovoljno dokaza da sankcionišu one koji su iza ubistva saudijskog novinara Džamala Kašogija. Kašogi je ubijen nakon što je ušao u saudijski konzulat u Istanbulu prošlog meseca, tvrde turski istražitelji. Njegovo telo još uvek nije pronađeno. Pompeo je rekao za radio KMOX u Sent Luisu u četvrtak da administracija razmatra uvođenje sankcija nekim pojedincima koje će biti u stanju da identifikuje do tog dana, a koji su bili umešani u ubistvo. "Utvrdićemo činjenični obrazac", dodao je Pompeo. "Predsednik je rekao da zahtevamo odgovornost onih koji su uključeni u izvršenje ovog gnusnog zločina". Sjedinjene Države zahtevaju od Saudijske Arabije da locira telo Kašogija i vrati ga njegovoj porodici što je pre moguće.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pompeo otkrio da Amerika razmišlja o uvođenju SANKCIJA SAUDIJSKOJ ARABIJI, ali i zbog čega Vašington i dalje OKLEVA

Izvor: Blic, 02.Nov.2018

Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je danas da će biti potrebno još nekoliko nedelja da SAD prikupe još dokaza pre nego što se uvedu sankcije Saudijskoj Arabiji zbog ubistva novinara Džamala Kašogija.

Nastavak na Blic...

Turski zvaničnik: Telo Kašogija rastvoreno u kiselini

Izvor: VOA, 02.Nov.2018

Američki državni sekretar Majk Pompeo rekao je da će morati da prođe još nekoliko nedelja pre nego što SAD prikupe dovoljno dokaza za uvođenje sankcija zbog ubistva novinara Džamala Kašogija, ali da će Vašington odgovoriti na to ubistvo.  Stejt department je ranije pozvao Saudijsku Arabiju...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.