Poltov oproštajni prijem

Izvor: Politika, 05.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poltov oproštajni prijem

Američki ambasador u Srbiji Majkl Polt priredio je u svojoj rezidenciji u Beogradu prijem povodom 4. jula, Dana nezavisnosti Sjedinjenih Američkih Država.

Prijemu su prisustvovali predsednik i premijer Srbije, Boris Tadić i Vojislav Koštunica, potpredsednik vlade Božidar Đelić, više ministara u vladi Srbije, predstavnici diplomatskog kora, direktori beogradskih medija i nekoliko stotina drugih istaknutih ličnosti iz političkog i javnog života. Podsećajući da je ova proslava >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << ujedno i oproštajna za njega, ambasador Polt, kome ovog meseca ističe mandat, poželeo je narodu Srbije "sve najbolje na putu demokratije, na koji je tako hrabro ponovo krenuo u oktobru 2000. godine".

Umesto Marije Šerifović, koja zbog promuklosti nije mogla da otpeva američku himnu, to je učinila supruga američkog ambasadora.

Zvanični deo proslave ipak je završen "Molitvom", pobedničkom pesmom Srbije na ovogodišnjem Evrosongu u Helsinkiju, koju je Šerifovićeva otpevala na plejbek.

Tanjug

[objavljeno: 05.07.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.