Poljska odobrila prelet avionu ruskog Ministarstva odbrane

Izvor: Večernje novosti, 29.Avg.2014, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poljska odobrila prelet avionu ruskog Ministarstva odbrane

Avion ruskog Ministarstva odbrane dobio je dozvolu da prođe kroz vazdušnin prostor Poljske, na povratku iz Slovačke u Moskvu, saopštila je komanda Poljskih oružanih snaga.Ranije danas, Poljska nije odobrila prelet preko svoje teritorije avionu u kome se nalazio ruski ministar odbrane Sergej Šojgu, uz objašnjenje da su ruske vlasti tražile dozvolu za civilni, a ne vojni avion, preneo je Itar-Tas s.Zbog zabrane, avion u kojem se Šojgu nalazio se okrenuo i sleteo u Bratislavu.Šojgu >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << je u mestu Banjska Bistrica, prisustvovao ceremoniji povodom 70. godišnjice pobune Slovaka protiv nacista.Poljska je članica EU koja je uvela sankcije Rusiji i osuđuje je zbog ukrajinske krize, optužujući zvaničnu Moskvu za agresiju na Ukrajinu.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Poljska zatvorila vazdušni prostor za Šojgua

Izvor: Vostok.rs, 30.Avg.2014, 08:35

30.08.2014. -..Avionu Tu 154 ministra odbrane Ruske Federacije je zabranjeno da leti poljskim vazdušnim prostorom. Sergej Šojgu se vraćao s proslave 70. godišnjice narodnog ustanka u Slovačkoj. Nakon poletanja aviona sa aerodroma Banjska Bistrica piloti su dobili komandu sa zemlje da Poljska zatvara...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.