Poljska će početi stvaranje sopstvenog protivraketnog štita 2014.

Izvor: Vostok.rs, 13.Sep.2012, 00:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poljska će početi stvaranje sopstvenog protivraketnog štita 2014.

12.09.2012. -

O tome je danas izjavio šef Biroa za nacionalnu bezbednost republike Stanislav Kozej na zajedničkoj konferenciji za štampu sa predsednikom zemlje Bronislavom Komorovskim prema rezultatima sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.

Šef Biroa za nacionalnu bezbednost je izjavio da projekat predviđa početak finansiranja 2014. i 10-godišnji rok u kojem će poljska armija biti naoružana sistemom PRO na nivou koji omogućava zaštitu važnih objekata. Kozej je >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << naglasio da štit mora biti dovoljno mobilan i efikasan. Poljski protivraketni štit će biti doprinos zemlje u stvaranju štita NATO, rekao je šef države Bronislav Komorovski.

Izvor: Golos Rossii, © Kollaž: «Golos Rossii»    

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.