Političke igre bez granica: Premijer je otpušten

Izvor: B92, 04.Maj.2017, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Političke igre bez granica: Premijer je "otpušten"

Češki predsednik Miloš Zeman "šokirao" je premijera te zemlje Bohuslava Sobotku kada je prihvatio njegovu ostavku.

On je to učinio pre nego što ju je Sobotka zvanično podneo, objavio je AP.

Sobotka je u utorak objavio da će on i vlada na čijem je čelu otstupiti sa pozicije, manje od šest meseci pre nego što mu istekne mandat, kako bi presekao dugotrajni spor koji vodi protiv ministra finansija, milijardera Andreja Babisa, njegovog glavnog političkog protivnika.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Sobotka je u Praški zamak, gde je sedište predsedništva, na konsultacije sa predsednikom te zemlje.

On je ranije danas najavio da neće danas podneti ostavku, ali planira da to učini sredinom maja.

Međutim, po dolasku u zamak, Zeman je rekao da prihvata njegovu ostavku, zahvalio mu na dosadašnjem radu i tražio da članovi vlade ostanu na svom mestu dok ne imenuje novog premijera.

Vidno uzmeniren, Sobotka je odgovorio da je "scena bila nepotrebna", a potom je zajedno sa Zemanom otišao na privatne razgovore, piše američka agencija.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ČEŠKI PREDSEDNIK ŠOKIRAO: Zeman prihvatio ostavku Sobotke pre nego što ju je podneo

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Maj.2017, 06:40

Vidno uzmeniren, Sobotka je odgovorio da je "scena bila nepotrebna"..Češki predsednik Miloš Zeman "šokirao" je danas premijera te zemlje Bohuslava Sobotku kada je prihvatio njegovu ostavku, pre nego što ju je Sobotka zvanično podneo, objavio je AP...Sobotka je u utorak objavio da će on i vlada...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.