Policija: Ekstremisti ubili hrišćane u selu u Indoneziji

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Nov.2020, 15:08

Policija: Ekstremisti ubili hrišćane u selu u Indoneziji

Islamski ekstremisti povezani s ekstremističkom grupom Islamska država ubili su u Indoneziji četiri hrišćanina, od kojih je jedanom odsečena glava, a jedan je živ spalljen, objavile su danas vlasti.

Ljudi naoružani sa mačevima i vatrenim oružjem stigli su u petak ujutru u udaljeno selo Lembantongoa u centru ostrva Sulavezi, ubili četiri muškarca i zapalili šest zgrada uključujući jednu gde su se obavljale verske službe.

Za sada nije bilo hapšenja, dodala >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je policija, ali vlasti veruju da je napad izvršila grupa "Istočnoindonežannski mudžahedini" (MIT), čija baza je na Sulaveziju. To je jedna od desetak radikalnih grupa u Indoneziji, vernih Islamskoj državi.

Ukoliko je napad zaista izvršila grupa MIT to bi bio prvi njihov napad od kada je antiteroristička jedinica ubila vođu grupe pre četiri godine.

Indonezija, s većinski muslimanskim stanovništvom, godinama je izložena nasilju islamističkih grupa, a region Centralni Sulavezi decenijama nasilju između hrišćana i muslimana.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.