Policajka optužena za ubistvo Afroamerikanca iz nehata

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Apr.2021, 13:48

Policajka optužena za ubistvo Afroamerikanca iz nehata

Američka policajka Kim Poter (Potter) koja je u nedelju ubila Afromerikanca Dontea Rajta (Daunte Wright) optužena je za ubistvo drugog stepena, odnosno iz nehata, saopštili su tužioci. Ona je uhapšena i kasnije puštena uz kauciju od 100 hiljada dolara. Policija je navela da je Poterova slučajno pucala u Rajta, jer je greškom izvukla pištolj umesto elektrošokera. Advokat porodice Rajt Ben Kramp (Crump) rekao je da je ubistvo bilo "sračunato i nezakonito korišćenje...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Nastavljeni neredi u Minesoti posle smrti Afroamerikanca

Izvor: Danas, 15.Apr.2021

Kim Poter, do pre nekoliko dana pripadnica policije, belkinja, koja je ubila Afroamerikanca Dontea Rajta u Minesoti, optužena je za ubistvo iz nehata drugog stepena, saopštili su tužioci.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.