Policajcima zatvor jer nisu sprečili linčovanje žene u Kabulu

Izvor: RTS, 19.Maj.2015, 10:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policajcima zatvor jer nisu sprečili linčovanje žene u Kabulu

Osuđeno 11 policajaca na po jednu godinu zatvora jer nisu sprečili linč jedne žene u Kabulu, koja je lažno optužena da je spalila Kuran. Linčovanje se završilo njenom smrću.
Sudija Safijulah Modžadedi proglasio je policajce krivima zbog zanemarivanja svoje dužnosti, a osam njihovih kolega je oslobođeno zbog nedostatka dokaza, prenosi Beta.

Ukupno 49 ljudi, uključujući 19 policajaca, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << optuženo je zbog svirepog ubistva 27-godišnje žene.
Ona je pre tačno dva meseca pretučena na smrt u jednom svetilištu u Kabulu, nakon što je lažno optužena da je spalila Kuran.
Ovaj napad je šokirao Avganistan i ođeknuo je širom sveta, ukazavši još jednom na surovo postupanje prema ženama u konzervativnom društvu ove azijske zemlje.
Ovog meseca su, u vezi sa ovim slučajem, četiri čoveka osuđena na smrt, osmorica su osuđena na po 16 godina zatvora, a 18 je oslobođeno zbog nedostatka dokaza.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Zbog masovnog ubistva žene u Avganistanu osuđeni i policajci

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Maj.2015

Sud u Avganistanu osudio je 11 policajaca na godinu dana zatvora, jer nijesu spriječili masovno ubistvo mlade žene u martu usred Kabula...Nakon objavljivanja presude danas,19.maja, sudija Safiulah Modžadedi, rekao je da osuđeni policajci imaju pravo žalbe.Istovremeno je osam policajaca oslobođeno...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.