Izvor: Glas javnosti, 07.Mar.2010, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pojavili se grafiti "Turci i Jevreji, otrovna krv"

BEČ - Nekadašnji koncentracioni logor Mauthauzen ponovo je meta neonacističkog skrnavljenja. Na zidinama memorijalnog centra Mauthauzen pojavio se rasističko-desničarski grafit "Turci i Jevreji, otrovna krv".

Zasad nepoznate osobe napisale su tu parolu velikim slovima na spoljnom zidu nekadašnjeg koncentracionog logora Mauthauzen, potvrdio je Mihael Tišlinger, šef Službe za zaštitu ustavnosti i borbu protiv terorizma u Gornjoj Austriji.

Početkom prošle godine pojavila >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << se slična parola na zidinama ovog ozloglašenog logora, kada je napisano: "Što je za naše očeve bio Jevrejin, za nas je turska bagra, budite na oprezu! Treći svetski rat - 8. krstaški rat". Novi desničarski grafiti nalaze se gotovo na istom mestu, a i veličina slova i upotrebljena boja su slični, ukazao je Tišlinger. On je istakao da je moguće da se radi o istim počiniocima.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.