Pogubljena dva lokalna zvaničnika iz Kine

Izvor: TvojPortal.com, 19.Jul.2011, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogubljena dva lokalna zvaničnika iz Kine

/bizlife.rs/ Dva bivša zamenika gradonačelnika iz gradova na istoku Kine pogubljena su rano jutros nakon što su pravosnažno osuđena na smrt zbog korupcionaštva, javila je novinska agencija Sinhua.


Su Maijong, visoki zvaničnik grada Hangču u provinciji Čečijang, u maju je dobio smrtnu kaznu zbog podmitljivosti, pronevera i zloupotrebe službenog položaja.
Điang Renđi iz grada Sučou u provinciji Điangsu, pre tri godine je osuđen na smrt zbog mita.
Kako >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << javlja Sinhua, oba zvaničnika su se žalila na presude, ali su viši sudovi potvrdili odluke prvostepenih sudova.
Korupcija je rasprostranjena među kineskim zvaničnicima, ali retko se dešava da sudski epilog bude smrtna kazna - što je slučaj kad se optuženi dodatno terete za ubistvo ili neko drugo krivično delo sa nasilnom prirodom.
*izvor: www.beta.rs

kinakorupcijasmrtna kaznapogubljenjedva lokalna zvanicnioka

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.