Poginuo matematičar  i nobelovac koji je bio inspiracija za film Blistavi um

Izvor: Blic, 24.Maj.2015, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poginuo matematičar i nobelovac koji je bio inspiracija za film "Blistavi um"

Matematičar i nobelovac Džon Neš i njegova supruga Ališa, po čijim životima je snimljen legendarni film "Blistavi um", poginuli su danas u saobraćajnoj nesreći u Nju Džerziju.

Ovaj par se nalazio u taksi vozilu, kada je vozač izgubio kontrolu i udario železničku rampu, saopštila je policija.

Prema izveštaju policije, bračni par Neš nije bio vezan sigurnim pojasevima, pa su od siline udarce ispali iz vozila.

Džon Neš je imao 86, a Ališa Neš >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 82 godine i živeli su u Prinstonu. Po životu čuvenog matematičara i dobitnika Nobelove nagrade snimljen je čuveni film "Blistavi um" 2001. godine, u kojem je Džona Neša glumio Rasel Krou i za tu ulogu dobio je Oskara, dok je Ališu glumila Dženifer Koneli.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nobelovac iz Blistavog uma poginuo u taksiju

Izvor: Mondo, 24.Maj.2015

Američki matematičar Džon Neš, dobitnik Nobelove nagrade za ekonomiju, poginuo je u saobraćajnoj nesreći u Nju Džerziju, objavio je Ej-Bi-Si (ABC)...Foto: Wikipedia/Peter Badge..Neš i njegova supruga bili su u taksiju kada je vozač izgubio kontrolu nad vozilom i udario u zaštitnu ogradu...Foto:...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.